Yaşam

BU HAFTA İBB ŞEHİR TİYATROLARINDA!

Bu hafta Ibsen’den Alexander Galin’e, Suat Derviş’ten Murat Mahmutyazıcıoğlu’na kadar klasik ve çağdaş yazarların eserlerinin yer aldığı güçlü bir repertuar tiyatro severleri bekliyor.

Bu hafta; Fosforlu Cevriye, Yatak Odası Komedisi, Sen İstanbul’dan Güzelsin, Halk Düşmanı, Ben Medea Değilim, Moskova’ya Gidiş-Dönüş (Retro), Zehir, Sivrisinekler, Geçit, Herkes Sihirbaz Olacak, Karagöz Çiftliği Bekçisi, Biz Elma Solucanı Kırıldı Bir Gece Masalı Ayakkabımda Bir Gün, Rüya, Bekçi ve Postacı adlı oyunlarımız seyirciyle buluşacak.

İstanbul Şiirle Buluşuyor etkinliğine maç biletlerini ve ücretsiz davetiyeleri gişelerden, https://sehirtiyatrolari.ibb.istanbul/, Biletinial.com’dan ve taşınabilir uygulamamızdan temin edebilirsiniz.

İstanbul Şiirle Buluşuyor: “Nergisin Sorumlusu Bendim” (Gülten Akın)

Gülten Akın’ın yazdığı şiirler evreninde Emre Koyuncuoğlu’nun uyarlayıp yönettiği etkinlikte Radife Baltaoğlu, Sevil Akı, Yeşim Koçak, Işıl Zeynep Karaalp, Sevecen Asutay, Ebru Üstüntaş, Elvan Boran rol alıyor. Etkinlik, 21 Ocak 2024 tarihinde saat 18.00’de Müze Gazhane Meydan Sahne’de gerçekleştirilecek.

Bu Haftanın Programı (17-21 Ocak 2024)

FOSFORLU TÜRKİYE

Anne ve babasını tanımadığı için gökyüzündeki yıldızlardan doğduğuna inanan, denizin kucağında sokak çocuğu olarak büyüyen, Galata’da karnını doyurmak için “sanat”la uğraşan Cevriye, sıradan bir sokak kızı değil aslında İstanbul sokaklarının ta kendisi.

Hastalık ve soğuk nedeniyle ölümün eşiğine geldiği o gece, tanıştığı gizemli bir adam sayesinde hayata ve aşka tutunur. Cevriye’nin tanıdığı hiçbir erkeğe benzemeyen ve ona “sen” diye hitap eden bu adam aslında gizlice yaşayan bir idam mahkumudur.

Cevriye tanıştığı günden itibaren bambaşka bir “kişi” olmuştur. Hapishaneye, sürgüne, zamanın geçmesine ve her türlü sıkıntıya rağmen bu aşkından vazgeçmeyen Cevriye, sevgilisi için her şeyi riske atacaktır.

Oyunda 1930’lu ve 1940’lı yılların İstanbul’u zengin betimlemelerle sunuluyor. Mahallelerin arka sokaklarında, cezaevlerinde, bataklıklarında hayata tutunmaya çalışan kadınların, annelerin, çocukların ve hayat dolu genç erkeklerin otoriteyle olan ilişkileri çarpıcı öykülerle aktarılıyor.

Suat Derviş 60’lı yılların başında Türkiye’ye döndüğünde siyasi, mesleki ve mali açıdan zor bir dönemden geçiyordu. “Fosforlu Cevriye” adlı romanını yayınevlerine sundu ama ne yazık ki her defasında reddedildi.

Suat Hanım’ın en büyük dileği bu eserin yayımlanmanın ötesinde, “müzikal” olarak tiyatro oyununa dönüştürülmesiydi… Bunun için tanıştığı ilk kişi genç oyuncu Gülriz Sururi’ydi… Şehir Tiyatroları…

“Karanlık bir gecede gökten düşüp parçalanan bir yıldız gibi…” Kalbimizde iz bırakan Suat Derviş, Reşat Fuat Baraner, Nazım Hikmet ve Gülriz Sururi’ye sevgilerle…

Suat Derviş’in yazdığı, Gülriz Sururi’nin uyarladığı ve yönetmenliğini Yelda Baskın, Ayşe Günyüz Demirci, Besim Demirkıran, Binnur Şerbetçioğlu, Direnç Dedeoğlu, Esra Ede, Çağatay Palabıyık, Elif Verit, Emre Yılmaz, Hakan Örge, Irmak Örnek, Nur’un yaptığı oyunda Saçbüker Otan, Samet Silme, Tuğrul Arsever, Yağmur Damcıoğlu Namak, Yunus Erman Çağlar, Zeynep Ceren Gedikali başrollerde.

Oyun, 17-20 Ocak 2024 tarihleri ​​arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gösterime girecek.

YATAK ODASI KOMEDİSİ

Oyun, evliliklerinin farklı aşamalarındaki dört çiftin iç içe geçmiş hayatlarını sıra dışı ama esprili bir bakış açısıyla gözler önüne seriyor.

Evlilik kavramı, klasik, alışılagelmiş kalıp ve kuralların dışına çıkarak, tuhaf sebeplerle sarsılıp yeniden kurulan çiftlerin ilişkileri üzerinden inceleniyor.

Alan Ayckbourn’un yazdığı, çevirisini Mert Dilek’in yaptığı, yönetmenliğini Ali Gökmen Altuğ’un üstlendiği oyunda Aslıhan Kandemir, Ayşen Sezerel, Buket Kubilay, Engin Gürmen, Gökçer Genç, Mert Aykul, Nurdan Kalınağa, Özgür Atkın yer alıyor.

Oyun, 17-20 Ocak 2024 tarihleri ​​arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde sahnelenecek.

SİZ İSTANBUL’DAN DAHA GÜZELSİNİZ

Bir ailenin üç kadını; Anneanne, kız ve torun… Üçünün de aynı mekandaki ortak kaderi, konuşulan sözlerden çok, sessizce içlerinden geçen cümlelerde gizli…

Erkekler yalnız ve yarım kalmış hayatlarında birbirlerine tutunup, birbirlerine giderek daha çok benzedikçe geçmiş, şimdi ve gelecek iç içe geçer. Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin Ayfer, Başak ve Melis’in hikâyesini İstanbul fonunda anlatıyor. Kadınların değişmeyen hikayesi…

“Seni kollarıma aldım… birlikte yürüdük, çelik tellere, çimentoya, yeni yükselen yüksek binalara baktım… Yerdeki asfalta baktım… Yolun yarısında yorgun düşenlerin sigara dumanı, ter kokusu her yerdeydi, Allah kahretsin, ‘Boğaz havasını bozdunuz’ diye bağırdım. Gel kızım, eve gidiyoruz, sen İstanbul’dan daha güzelsin.’ O gün hayatımın en güzel günüydü, meğerse…”

Anlatım geleneğini tiyatronun çağdaş araçlarıyla birleştiren oyun, senaryosunu Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazdığı “üç anlatıcı”lı bir kurguyla ilerliyor. Mekan bütünlüğüne hikayenin parçalılığı da eklenince farklı bir kurgu ortaya çıkıyor.

Bu kurgu geçmişe, geleceğe ve şimdiye sıkışıp kalmış üç hikayeyi birleştiriyor. Zamanla üç hikaye birleşip ‘kadın’ın hikayesine dönüşüyor…

Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazıp yönettiği oyunda Esin Umulu, Şebnem Köstem, Yeliz Şatıroğlu rol alıyor. Oyun, 17-20 Ocak 2024 tarihleri ​​arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde sahnelenecek.

HALK DÜŞMANI

Şehrin tek geçim kaynağı olan kaplıcalar üzerinde yaptığı araştırmada şüphelerini haklı çıkaracak bir sonuç elde eden Dr. Stockman’ın mücadelesi, Ibsen’in güçlü yazısıyla, “halkın iyiliği” olarak kabul edilen şeyin, çıkar prizmasından nasıl şekil değiştirdiğini anlatan bir “mesele” dönüşüyor.

Henrik Ibsen’in yazdığı, çevirisini Dilek Başak Carelius’un yaptığı, yönetmenliğini Orhan Alkaya, Barış Çağatay Çakıroğlu, Burçak Çöllü, Cem Baza, Derya Yıldırım, Gökhan Mete, Hakan Arlı, Hazal Uprak, Mert Şahit, Müge Akyamaç, Rahmi Elhan, Tankut Yıldız rol alıyor. Oyun, 17-20 Ocak 2024 tarihleri ​​arasında Ümraniye Sahnesi’nde sahnelenecek.

BEN MEDEA DEĞİLİM

“Ben Medea Değilim” adlı oyunda, son dönemde “katil” olarak anılan bir kadının, tiyatro sahnesinde gösteriyi ve izleyiciyi manipüle ederek onları kendi hikayesine ve aslında birbirlerine yönlendirdiğini görüyoruz. hanımefendinin kendi gerçeği.

Allison Gregory’nin yazdığı, Hülya Karakaş’ın yönettiği oyunda Tatlı Asutay, Berrin Koper, Kamer Karabektaş, Ozan Akif Serman rol alıyor. Oyun, 17-20 Ocak 2024 tarihleri ​​arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde sahnelenecek.

GİDİŞ DÖNÜŞ MOSKOVA (RETRO)

Eşinin ölümünün ardından kızı ve damadıyla birlikte Moskova’da yaşamaya başlayan Nikolai Mihayloviç Chmutin, sakin ve huzurlu bir hayat yaşama umuduyla köyüne gitmek istiyor. Babasının köyde yalnız yaşayamayacağını düşünen kızı Ludmilla ve anlaşamadığı damadı Leonid, onu evlendirme planları yapmaktadır.

Leonid, Chmutin’in içlerinden birini eş olarak seçeceğini umarak üç yalnız kadını eve davet eder. Üç gelin adayının aynı anda eve gelmesiyle planlar karmaşıklaşacaktır.

Senaryosunu Alexander Galin’in yazdığı, çevirisini Hale Kuntay’ın yaptığı, yönetmenliğini Engin Gürmen’in üstlendiği oyunda Aybar Taştekin, Ayşe Nurseli Tırışkan Akpınar, Esra Ülger, Hikmet Körmükçü, Mahperi Mertoğlu, Zihni Göktay yer alıyor. Oyun, 17-20 Ocak 2024 tarihleri ​​arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde sahnelenecek.

ZEHİR

Geçmişte yaşanan trajik bir kaybın ardından ayrılan çift, yıllar sonra yeniden bir araya gelmek zorunda kalır. Bu buluşma geçmişle acı dolu bir hesaplaşmaya dönüşür.

Karşı tarafın ne hissettiğine dair eksik parçalar yerine oturuyor. Kadın ve erkeğin bakış açılarına odaklanan eser, Hollanda prömiyerinin ardından birçok dile çevrildi.

Lot Vekemans’ın yazdığı, çevirmenliğini ve yönetmenliğini Şaban Ol’un yaptığı oyunda Sevinç Erbulak, Ahmet Saraçoğlu, Aslıhan Kandemir, Eraslan Sağlam rol alıyor.

Oyun, 17-20 Ocak 2024 tarihleri ​​arasında Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde sahnelenecek.

Sivrisinekler

Alice, Higgs Bozonunun varlığını kanıtlamak için Cenevre’de “Büyük Hadron Çarpıştırıcısı” projesi üzerinde çalışan bir bilim insanıdır. Kendisi de bilim insanı olan kocasının, çocukları Luke küçükken ortadan kaybolması, hayatlarında bir kara delik haline geldi.

Senaryosunu Lucy Kirkwood’un yazdığı, yönetmenliğini Ali Gökmen Altuğ’un üstlendiği oyunda Ayşin Atav, Yeliz Gerçek, Senan Kara, Özgür Dereli, Ahhan Şener, Pınar Demiral, Volkan Öztürk, Ümran İnceoğlu, Pınar Pamuk yer alıyor.

Oyun, 17-20 Ocak 2024 tarihleri ​​arasında Müze Gazhane Meydan Sahne’de gösterime girecek.

GEÇİT

Gezileri sırasında dağın zirvesinde mola veren bir ağa ve bir maraba, saklandıkları yerden kontrol noktasını gözetliyor. İki insan arasındaki ilişki aslında insanlığın varoluşundan bu yana mücadele ettiği sahiplenme ve zalimler ile mazlumların hikâyesinin bir özetidir.

Senaryosunu Cem Düzova’nın yazdığı, yönetmenliğini Nihat Alpteki’nin üstlendiği oyunda Gürol Güngör ve Hasip Tuz başrollerde.

Oyun, 20 Ocak 2024’te Beylikdüzü Yakuplu Rasim Öztekin Sahnesi’nde sahnelenecek.

Çocuk oyunları

HERKES BÜYÜCÜ OLACAK (3+ Yaş)

Ünlü sihirbaz Zubi’nin öğrencileri bir “usta” olmanın ve sihirli şapkasına kavuşmanın hayalini kurarlar. Zubi, sihirli şapkanın yeni sahibini belirlemek için bir yarış düzenler. İllüzyon gösterileri ile ilerleyen oyunda ortaklaşa hedefe ilerlemenin önemi anlatılıyor.

Kubilay Tuncer’in yazıp yönettiği oyunda Aslı Şahin, Aybar Taştekin, Cihat Faruk Sevindik, Damla Cangül Yiğit, Zeliha Bahar Çebi rol alıyor.

Oyun, 21 Ocak 2024’te Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sahnelenecek.

KARAGÖZ ÇİFTLİK KORUYUCUSU (3+ Yaş)

Karagöz uzun süredir işsizdir ve iş aramaktadır. Sonunda bir çiftlikte iş bulur. Görevi hayvanlarla ilgilenmek. Ama bir problem var. Karagöz hayvanları tanımıyor.

Özgür Atkın’ın yazıp yönettiği oyunda Elif Verit, Hakan Örge ve İrem Erkaya rol alıyor. Oyun 21 Ocak 2024’te Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde olacak.

KIRIK ELMA (4-7 Yaş)

Elma Kurdu Kırtık, 7 yaş altı çocuklara yönelik, kuklalar kullanılarak, canlı müzik eşliğinde oynanan eğlenceli bir çocuk oyunudur. Haylaz bir elma kurdunun mükemmel elmayı bulma yolculuğunun öyküsünü anlatıyor.

Sahip olduklarına değer vermeyen ve çevresindekileri küçümseyen Kirtik, bu yolculukta aradığı mükemmel elmaya ulaşmak yerine çok daha değerli bir şeyin farkına varır.

Çocukların sosyal çevreleriyle olan ilişkilerine dikkat çeken oyun, soyut kavramları somut nesnelerle ilişkilendirerek çocuğun algısını geliştirmeyi amaçlıyor.

Çocuğun günlük hayatında yaşadığı çelişkileri rengarenk bir hayal dünyasında yeniden canlandıran oyun, çocuğa kendi gerçekliğine dışarıdan bakma şansı veriyor.

B. Çağatay Çakıroğlu ve Ö. Barış Bakova’nın yazdığı ve B. Çağatay Çakıroğlu’nun yönettiği oyunda; Elyesa Çağlar Evkaya ve Seda Çavdar rol alıyor. Oyun, 21 Ocak 2024’te Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde sahnelenecek.

BİR GECE MASALI (5+ Yaş)

Shakespeare’in Bir Yaz Gecesi Rüyası adlı oyunundan uyarlanan Bir Gece Masalı, dostluk kavramını temel alıyor.

Oyunda, ailesinin istediği genç adamla değil, kendi istediği kişiyle arkadaşlık kurmak isteyen Sevimli Kız’ın, Yakışıklı Adam, Güçlü Adam ve Selvi ile ormanda geçirdiği bir gecede yaşananlar anlatılıyor. Kız.

William Shakespeare’in yazdığı ve Musa Arslanali’nin yönettiği oyunun başrollerinde Ayşe Nurseli Tırışkan Akpınar, Burhan Yeşilyurt, Çağlar Ozan Aksu, Güzin Alkan, Hüseyin Emre Şen, Mehmet Emre Ertunç, Oğuzhan Oğuz, Ömer Naci Boz, Seda Yılmaz, Serap Doğan yer alıyor.

Oyun 21 Ocak 2024’te Ümraniye Sahnesi’nde olacak.

ONE DAY ONE AYAKKABI (3+ Yaş)

Rengarenk bir mutfak… Ama her yer çok dağınık… Oyuncu mutfağı toplamaktan sıkılır ve ayrılmaya karar verir ancak tek bir ayakkabı bulamaz.

O ne, önce diğer ayakkabı, sonra mutfaktaki her şey konuşmaya başlıyor. Kaybolan ayakkabı Kaptan Cook’u aramaya gitti ve kim bilir ne maceralar yaşadı…

Derya Yıldırım’ın yazdığı ve Özgür Kaymak’ın yönettiği oyunda Derya Yıldırım başrolde. Oyun, 21 Ocak 2024’te Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde sahnelenecek.

RÜYA(5+ Yaş)

Hayvanat bahçesini ziyaret eden Özgür, rüyalarında doğal yaşam alanlarından alınıp kafeslere kapatılan hayvan dostlarını görüyor. Artık harekete geçme zamanı gelmiştir ve Özgür onları kurtarmaya kararlıdır.

Özge Midilli-Ertan Kılıç’ın yazdığı, Özge Midilli’nin yönettiği oyunda Alp Tuğhan Taş, Esen Koçer, Pınar Aygün, Direnç Dedeoğlu, Gülce Çakır, Mehtap Gündoğdu Akbulut, Nilay Bağ, Nilay Yazıcıoğlu rol alıyor.

Oyun 21 Ocak 2024’te Müze Gazhane’de oynanacak Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesinde

BEKÇİ VE POSTACI (3+ Yaş)

Postacı Piero ve Gece Bekçisi Marcello adlı çocuk kitabından uyarlanan eserde, bir bekçi ile bir postacı ev arkadaşıdır. Biri gece, diğeri gündüz çalıştığı için birbirlerini hiç görmüyorlar.

Soğuk bir kış gününde ikisi de hastalanınca aynı anda evi paylaşmak zorunda kalırlar. Lodovica Cima ve Gabriele Clima’nın yazdığı, Ceylan Özçapkın’ın çevirdiği, Derya Yıldırım’ın dramatize edip yönettiği oyunda Melisa Demirhan, Besim Demirkıran, Cafer Alpsolay, Fatma İnan, Reyhan Karasu, Zeynep Ceren Gedikali rol alıyor.

Oyun, 21 Ocak 2024’te Beylikdüzü Yakuplu Rasim Öztekin Sahnesi’nde sahnelenecek.

habergerger.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler