Haber

10 Aralık Avukat Çalıkuşu’nun Mesajı: Türkiye’nin Karnesine ‘Özgür Olmayan Ülke’ Yazıyor

Avukat Figen Çalıkuşu, 10 Aralık İnsan Hakları Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, “Dünyanın 10 Aralık İnsan Hakları Günü var. Türkiye’nin raporu ‘özgür olmayan ülke’ diyor. Tanzanya bile Türkiye’den daha özgür.Temel hak ve özgürlükler AİHS’e aykırı.AİHM’ye başvuruda birinciyiz.AİHM kararlarını uygulamayan bir ülkeyiz.Demirtaş’ta bile ihlal süreci başlatıldı. ve Kavala davaları Alevilerin inanç özgürlüğü ihlal ediliyor AİHM kararı var uygulanmayan Kürtler eşit vatandaş olarak görülmüyor HDP hakkında kapatma davası açıldı dava devam ediyor Seçilmişler belediye başkanları tutuklanıyor, görevden alınıyor ve yerlerine kayyum atanıyor” dedi.

Avukat Figen Çalıkuşu, 10 Aralık İnsan Hakları Günü münasebetiyle videolu mesaj yayınladı. Çalıkuşu dedi ki:

“10 Aralık Dünyanın İnsan Hakları Günü var. Türkiye’nin raporu ‘ülke özgür değil’ diyor. Tanzanya bile Türkiye’den daha özgür. Temel hak ve özgürlüklerin ihlali nedeniyle AİHM’ye başvuran ilk ülkeyiz. AİHM kararlarını uygulamıyor Kavala davalarında Demirtaş ve A ihlal süreci bile başlatılmış Alevilerin inanç özgürlüğü ihlal ediliyor AİHM kararı var uygulanmıyor Kürtler eşit vatandaş olarak görülmüyor Kapatma HDP’ye dava açıldı, dava devam ediyor, seçilmiş belediye başkanları tutuklanıyor, görevden alınıyor, yerine kayyum atanıyor.

Faili meçhul kişiler etkin soruşturmaya tabi değildir. 16’sı yargılanabilecek 1.400’den fazla dava var. Bunlardan 14’ü beraat etti. Dosyalar timeout’a alınarak kapatılmak istenmektedir. Anayasa Mahkemesi’nin de hak ihlali kararları var. Ancak hak ihlali kararlarına uyulmamaktadır. İcrada görevli olmayan yargıcı Yargıtay üyesi yapan bir Hakimler ve Savcılar Kurulumuz var.

“AİLE BAKANI ‘İNSANİ SORUN’ DİYOR. ÖNCEKİ BAKAN ‘SADECE BİR KEZ’ DEDİ”

6 yaşında evlenen kızlarımız var. Aile Bakanı, “Bu bir insani mesele” diyor. İstismara uğrayan evlatlarımız, evlatlarımız bizim çocuklarımız oldu. Eski Aile Bakanı ‘Birden bire bir şey olmaz’ dedi. Hanımlarımız, her gün en az 5 kadınımız sistematik şiddete maruz kalıyor ve öldürülüyor. Personelimiz, ah ki ah. İnşaat ve maden masraflarını canları pahasına finanse ediyorlar.

Olağanüstü hal maddelerinin bir kısmı halen yürürlüktedir. Olağanüstü hal altında rejim değiştiren bir ülkeyiz. İltisak uygulaması ile insanların hayatlarının içine çöküyoruz. KHK’lıları sivil ölüme terk ediyoruz. Adil yargılanma ve adalet inancında sonuna kadar geldik, cezaevlerinde infaz hukuku eşit uygulanmıyor. Ebru Timtik, unutma. Adil yargılanma çığlığı altında ölümü tercih etti. Garibe Gezer’in cesedi sünger odasında bulundu. LGBT bireylerin hem cezaevlerinde hem de günlük hayatta ciddi şekilde ayrımcılığa uğradığını görüyoruz. Konuşma özgürlüğü? Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafını paylaşan üniversite öğrencisine hakaret cezası verildi.

Dünya İnsan Hakları Günü, insan haklarına sahip ülkelerde kutlanıyor ama yine kutlayayım. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kutlu olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu