Yaşam

Anneler Günü’nde Annenizle İzleyebileceğiniz Harika Film Önerileri

Merhaba. Bildiğiniz gibi her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar gününü Anneler Günü olarak kutlarız. Bu değerli günde genellikle ilk iş annelere hediye almak olur. Evet onu da yapın ama benim size farklı bir teklifim var: Annemle film izlemek! Bu içeriğimde annelerinizle izleyebileceğiniz güzel filmleri listeledim. Onların sinema kültürü de gelişsin, bu kadar değil mi?! Hayır, seçim sonuçlarını annemle izleyeceğim diyorsan o başka mesele!

İyi seyirler diler, hepinizin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım.

25. Kitap Kulübü: Sonraki Bölüm (2023)

Film, en iyi dört arkadaşın oluşturduğu kitap kulübü hakkındadır ve onları kızların daha önce hiç yapmadıkları eğlenceli bir İtalya gezisinde takip eder.

Yönetmen: Bill Holderman

Oyuncular: Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen

24. Binbir (2023)

Özgür ruhlu Inez, altı yaşındaki oğlu Terry’yi koruyucu aile sisteminden kaçırır. Sırlarına ve birbirlerine tutunan anne ve oğul, hızla değişen New York City’de ev, kimlik ve istikrar duygularını yeniden kazanmak için yola çıkarlar.

Yönetmen: AV Rockwell

Oyuncular: Teyana Taylor, Aaron Kingsley,adetola, Aven Courtney

23. Her Şey Her Yerde Hepsi Evvel’de (2022)

Orta yaşlı bir Çinli göçmen, başka evrenleri keşfederek ve sürdürebileceği hayatlarla temas kurarak tek başına varoluşu kurtarabileceği vahşi bir maceraya atılır.

Yönetmenler: Daniel Kwan, Daniel Scheinert

Oyuncular: Michelle Yeoh, Stephanie Hsu, Jamie Lee Curtis

22. Uğur Böceği (2017)

Christine ‘Lady Bird’ McPherson bir lise son sınıf öğrencisidir. Maceraya, karmaşıklığa ve fırsatlara can atıyor ama Sacramento Katolik Lisesi’nde bunlardan çok azını buluyor.

Yönetmen: Greta Gerwig

Oyuncular: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts

21. Anneler Günü Uzakta (2014)

Ailesi için adeta kendini paralayan ev hanımı Laura Miller, tüm fedakarlıklarına rağmen ailesinden gereken takdiri görmez. Kocası ve iki çocuğu Anneler Günü’nü kutlamayı unutursa bu bardağı taşıran son damla olur.

Yönetmen: Mark Jean

Oyuncular: Bonnie Somerville, James Tupper, Ona Grauer

20. 20. Yüzyıl Kadınları (2016)

Film, 1979’da Güney Kaliforniya’nın sevgi ve özgürlük ortamında büyümesine yardım edilen genç bir oğlan, annesi ve diğer iki hanımın hikayesini anlatıyor.

Yönetmen: Mike Mills

Oyuncular: Annette Bening, Elle Fanning, Greta Gerwig

19. Virginia Güzeli (2019)

Şehirli bir anne, oğluna iyi bir eğitim verebilmek için her şeyini feda eder. Oğlunun tehlikeli bir okulda kalmasına izin vermeyerek onun ve onun gibi binlerce kişinin geleceğini kurtarabilecek bir hareket başlatır.

Yönetmen: RJ Daniel Hanna

Oyuncular: Matthew Modine, Vanessa Williams, Named Porter

18. Anneler Günü (2016)

Bradley, 16 yaşındaki kızına hem anne hem baba olmanın zorluklarıyla yüzleşirken, ünlü yazar Miranda tüm başarısına rağmen kızı Kristin’den bebekken vazgeçmek zorunda kaldığı gerçeğiyle yüzleşir.

Yönetmen: Garry Marshall

Oyuncular: Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts

17. Evet Günü (2021)

Eğlence ve macera dolu bir günde, genellikle hayır diyen anne ve babalar, birkaç temel kuralla çocuklarının en çılgın isteklerine evet demeye karar verirler.

Yönetmen: Miguel Arteta

Oyuncular: Jennifer Garner, Edgar Ramírez, Jenna Ortega

16. Tully (2018)

Film, yeni doğmuş bir bebek de dahil olmak üzere üç çocuk annesi Marlo hakkındadır. Marlo’nun erkek kardeşi ona bir gece bakıcısı ödüyor. İlk başta savurganlıktan çekinen Marlo, kasıtlı, şaşırtıcı ve bazen meydan okuyan genç dadı Tully ile benzersiz bir bağ kurmaya başlar.

Yönetmen: Jason Reitman

Oyuncular: Charlize Theron, Mackenzie Davis, Ron Livingston

15. Garip Cuma (2003)

Çalışkan bir anne ve kızı bir türlü anlaşamazlar. Ama bir gün vücut değiştirdiklerinde, her biri obur hayatlarını çılgın bir Cuma için uyumlu hale getirmek zorunda kalırlar.

Yönetmen: Mark Waters

Oyuncular: Jamie Lee Curtis, Lindsay Lohan, Mark Harmon

14. Suçluluk Gezisi (2012)

Mucit Andy Brewster hayatının yolculuğuna çıkmak üzereyken, annesinin evinde verdiği kısa bir mola, onunla beklenmedik bir şehirler arası yolculuğa dönüşür.

Yönetmen: Anne Fletcher

Oyuncular: Barbra Streisand, Seth Rogen, Julene Renee

13. Bayan Juneteenth (2020)

Bekar bir anne olan Turkuaz, asi genç kızı Kai’yi tek başına büyütmeye çalışır. Ancak eski bir nezaket kraliçesi olan Turkuaz’ın hayatı kendisine verilen unvan kadar iyi gitmemektedir.

Yönetmen: Channing Godfrey Peoples

Oyuncular: Nicole Beharie, Liz Mikel, Marcus M. Mauldin

12. Cesur (2012)

Hayatta kendi yolunu çizmeye kararlı olan Prenses Merida, krallığına kaos getiren bir geleneğe meydan okur. Dileği yerine gelen Merida, korkunç bir laneti geri almak için kalbine ve okçuluk becerisine güvenmelidir.

Yönetmenler: Mark Andrews, Brenda Chapman, Steve Purcell

Oyuncular: Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson

11. Üvey Anne (1998)

Jackie ve Luke’un iki çocuğu Anna ve Ben, ebeveynlerinin boşanmış olması ve babalarının artık başarılı fotoğrafçı Isabel ile birlikte olması gerçeğiyle baş etmek zorundadır.

Yönetmen: Chris Columbus

Oyuncular: Julia Roberts, Susan Sarandon, Ed Harris

10. Anneler ve Kızları (2016)

Manhattan’daki bir binanın en üst katında yaşayan bekar bir kadın olan Rigby Gray, halinden memnundur. Ancak kamera merceğinin arkasına saklanarak komşularının evlerine ve hayatlarına sızmak hayatını değiştirecektir.

Yönetmenler: Paul Duddridge, Nigel Levy

Oyuncular: Selma Blair, Luke Mitchell, Simetri

9. Öteki (2019)

Üç anne ve yetişkin oğulları hakkında gerçekçi ve duygusal bir hikaye anlatan film, insanın kendisiyle ilişkisini yeniden tanımlaması gereken çocuklar, arkadaşlar, eş ve en önemlisi annelik konularına odaklanıyor.

Yönetmen: Cindy Chupack

Oyuncular: Angela Bassett, Patricia Arquette, Felicity Huffman

8. Mantı (2018)

Eski şirin bir kraliçenin iri yapılı genç kızı Willowdean, annesinin Bayan Genç Bluebonnet yarışmasına kaydolur. Diğer yarışmacılar onun liderliğini takip eder ve yarışta ve küçük Teksas kasabalarında şiddetli bir protesto başlatır.

Yönetmen: Anne Fletcher

Oyuncular: Danielle Macdonald, Jennifer Aniston, Odeya Rush

7. Şans Kulübü (1993)

Amerika’da doğmuş dört genç Çinli kadın ve onların feodal Çin’de doğmuş ilgili anneleri, bir dizi geri dönüşle geçmişlerini keşfediyor. Filmde anlatılan bu arayış, sıkıntı içindeki anne/kız ilişkisini anlamalarına yardımcı olur.

Yönetmen: Wayne Wang

Oyuncular: Tamlyn Tomita, Rosalind Chao, Kieu Chinh

6. Gerçek Kadınların Eğrileri Vardır (2002)

Doğu Los Angeles’ta 18 yaşındaki bir genç, üniversiteye olan tutkusu ve otoriter annesinin evlilik, çocuk sahibi olma ve aile için küçük, yıkık bir dokuma fabrikasını denetleme arzusu arasında mücadele ediyor.

Yönetmen: Patricia Cardoso

Oyuncular: America Ferrera, Lupe Ontiveros, Ingrid Oliu

5. Kuş Kutusu (2018)

Görünmeyen uğursuz bir varlığın toplumun büyük bölümünü intihara sürüklemesinden beş yıl sonra, bir anne ve iki çocuğu güvenliğe ulaşmak için umutsuz bir girişimde bulunur.

Yönetmen: Susanne Bier

Oyuncular: Sandra Bullock, Trevante Rhodes, John Malkovich

4. Çünkü Ben Öyle Demiştim (2007)

Eileen iyi niyetli ama büyüleyici bir annedir. Bekar kızı Milly’nin ilişkilerindeki başarısızlıklara daha fazla dayanamayan Milly, gizlice bir koca aramaya başlar. Gazete ilanlarından Milly’ye layık iki adam bulur. Biri çekici ve başarılı bir doktor, diğeri ise altın kalpli bekar bir baba.

Yönetmen: Michael Lehmann

Oyuncular: Diane Keaton, Mandy Moore, Gabriel Macht

3. Seri Anne (1994)

Betty, kendisinin ve aile bireylerinin mükemmel düzenini bozacak, ailesini mutsuz edecek en ufak bir şeye bile tahammül edemeyen bir annedir. Ancak komşularını taciz etmekle başlayan küçük eylemleri cinayete varacaktır.

Yönetmen: John Waters

Oyuncular: Kathleen Turner, Sam Waterston, Ricki Lake

2. Bebek Patlaması (1987)

JC Wiatt, New York’ta yaşayan başarılı bir iş kadınıdır. Bir gün bir akrabası tarafından kendisine zorla bir bebek emanet edilir. Erkek arkadaşı bir bebeğin onlarla yaşayacağını öğrenince JC’den ayrılır. Olaylardan endişelenen JC, bebeği evlatlık vermek ister ama bebek ona fazla alışmıştır ve bayan buna dayanamaz. Bebek yüzünden işinden kovulan JC, bir gün evinde otururken sıkılır ve elma suyu yapmaya karar verir. Bebek elma suyuna bayılır ve JC onu satmaya karar verir.

Yönetmen: Charles Shyer

Oyuncular: Diane Keaton, Sam Shepard, Harold Ramis

1. Kötü Anneler (2016)

Aşırı çalışan ve yeterince takdir edilmeyen üç anne, sonlarının ötesinde mücadele ederken, gecikmiş bir özgürlük ve eğlence için tüm klasik sorumluluklarını bırakırlar.

Yönetmenler: Jon Lucas, Scott Moore

Oyuncular: Mila Kunis, Kathryn Hahn, Kristen Bell

Bence hayattaki en keyifli aktivitelerden biri annelerle film izlemek. Çünkü güldükleri film sahneleri ömür boyu unutulmaz. Fırsat buldukça annemle film izleyenlerdenim, nasıl bir duygu olduğunu bilirim. Peki, annenle film izliyor musun? Seçim sonuçları da. Yorumlarda buluşalım.

haber-seben.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu