Haber

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Konya’da konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nde kimsenin mağdur edilmediği, bu coğrafyada herkesin huzur içinde gezdiği, eğlendiği, herkesin birbirine saygı duyduğu bir iklim oluşturacağız. Göreceğiz ki güzel Türkiye büyüyecek ve barış olacak.” dedim.

Kılıçdaroğlu, bir dizi programa katılmak üzere geldiği Konya’nın Akşehir ilçesindeki Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi ve Nasreddin Hoca Türbesi’ni ziyaret etti.

Daha sonra Batı Cephesi Karargâh Müzesi’nde incelemelerde bulunan Kılıçdaroğlu, yetkililerden bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu, ilçe ziyaretinin ardından Zekai Baloğlu SporSalonda düzenlenen Büyük Yörük Türkmen Buluşması’nda Yörük ve Türkmen kültürünün sıradan bir kültür olmadığını söyledi.

Horasan azizlerinin dillerinin, kültürlerinin, gelenek ve göreneklerinin unutulmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Tarihin bize yüklediği sorumluluk, öğrendiğimiz kültür ve geleneği gelecek nesillere ve çocuklarımıza aktarmaktır. Birlikte olmalıydık, zaman zaman farklı partilerde yer aldık, doğru, bu da çok doğal ama “Kültür dediğimiz şey parti işi değil. Kültür dediğiniz şey insanın ruhu, geçmişi ve geleceğidir. Dolayısıyla kültür sıradan bir olay değildir.” dedi.

Akşehir’in Türk tarihinde önemli bir misyonu olduğunu ve Milli Mücadele’de büyük yeri olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, “Kurtuluş Savaşı’nın ana karargâhı Akşehir’dir. Diğerleri Akşehir değil vilayettir. Akşehir neden vilayet değildir. Kadim kültürümüzün yerleşim yeri olan Akşehir, “Bu işin sağı solu yoktur, tarihi vardır. Tarihe saygı duyarsanız Akşehir’e de saygı duyarsınız.” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, devlet ekipleri liyakate göre atanmadığında çürümenin başlayacağını, sistemdeki bozulmanın başlamasıyla birlikte ülkenin felakete gideceğini belirtti.

“Birlik olmalıyız, birlikte olmalıyız”

Yörüklerin sosyal güvenlik hakları olmadığını savunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz bu coğrafyada bir arada yaşıyoruz. Aynı havayı soluyoruz. O yaşlanınca ne olacak? Tamam torununa oğlu bakacak ama o da saygın bir Cumhuriyet vatandaşı olarak emekli olma hakkını kazanmalı.” Türkiye.Hastaneye gittiğinde sağlık sigortası olmalı.Kardeşin olduğunu unutma,Kırsal ve yaylalarda çalışan kadın ve gençlerin sosyal güvenlik primini devlet ödeyecek.Yeri ve zamanı geldiğinde, emekli olma hakları olacak.Geçeceksin, ineceksin ama bil ki çalışıp ürettiğin zaman sosyal devlet senin hakkını teslim edecek.Yörük Türkmen de üretici demektir, üretir.”

Yörüklerin sosyal güvenlik haklarının bugüne kadar verilmediğini öne süren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Hakları yeterince teslim edilmedi. O hakları da teslim edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nde kimsenin mağdur edilmediği, herkesin huzur içinde gezdiği, keyif aldığı, birbirine saygı duyduğu bir coğrafyayı bu coğrafyada oluşturacağız. Bu iklimi oluştur, göreceksin ki güzel Türkiye büyüyecek barış olacak Güzel Türkiyemizde herkes kucaklaşacak Boşuna vedalaşalım demedim Allah aşkına bıkmadık mı kavgadan ?Kavga etmek yetmez mi?Birbirimizin yüzüne farklı bakmak yetmez mi?Birlik olmalıyız, birlikte olmalıyız.”

hasankeyfhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu