Haber

Depremden etkilenen 10 il dışında öğrenciler derse başladı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle eğitime verilen ortaöğretimin ardından deprem bölgesi dışındaki 71 ilde okul öncesi, ilk ve ortaöğretim okullarındaki öğrenciler derse başladı.

12 Eylül 2022’de başlayıp 20 Ocak’ta sona eren 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin ardından okullar 6 Şubat’ta açılacaktı ancak Kahramanmaraş’ta birçok ili etkileyen depremler ve iklim koşulları ve iklim koşulları nedeniyle eğitim faaliyetleri ertelendi. yarıyıl tatilinin ardından 20 Şubat’ta başladı. kadar ortam verildi.

Depremden etkilenen iller hariç 71 ilde her seviyeden öğrenci bugün derse başladı.

Depremzede öğrenciler sevk edildikleri okullarda eğitime başladı.

Ankara Çankaya Ahmet Andiçen İlköğretim Okulu’nda da bayrak töreni düzenlendi. Öğrenciler depremde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı söylendi.

Okulun 2. sınıf öğrencisi Mina Baba, uzayan yarıyıl tatilinden hiç memnun olmadığını, arkadaşlarını ve okulu çok özlediğini söyledi.

Deprem nedeniyle Malatya’dan Ankara’ya taşınan 3. sınıf öğrencisi Beren Türker, “Arkadaşlarımı özledim ama maalesef bu okula Malatya’dan gelmek zorunda kaldım. Evimiz hasar görmedi ama annemle Ankara’ya geldik. anne, baba ve abi.Arkadaşlarımla burada tanıştım, onları çok sevdim.” söz konusu.

Depremden etkilenen illerde, yardım ve barınma ihtiyacına yönelik faaliyetlerin yürütülmesi ve hasar tespit çalışmalarının tamamlanması amacıyla 1 Mart prestijiyle eğitime başlanması planlanıyor.

ekinozu-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu