Haber

Kanlar içinde kalan 3 yaşındaki çocuğu “Haydi devlete” diyerek gönderen özel hastaneden açıklama geldi

İstanbul Sultanbeyli’de hizmet veren Özel Ersoy Hastanesi, konutta düşüp başından yaralanan 3 yaşındaki kız çocuğunu “Tomografi cihazımız yok. Devlet hastanesine gidin” diyerek rastgele bir müdahalede bulunmadan gönderdi.

“BİR ÇOCUĞUN HAYATI BU KADAR UCUZ OLABİLİR Mİ?”

Hastane müdüründen kurumda tomografi aygıtının bulunduğunu öğrenen baba O.K. gerekli süreçleri yapıp cürüm duyurusunda bulunduğunu açıkladı. “3 yaşındaki bir kız çocuğunun hayatı bu kadar ucuz olabilir mi?” diyen baba, isyanını şu sözlerle anlattı: “Devlet hastanesinde çocuğumu apar topar sarı alana aldılar ve tomografisini çektiler. Ve sonrasında başına üç tane dikiş atıldı. O gece 3-4 saate yakın müşahede altında tutuldu. Hususla ilgili yaptığım araştırma sonucunda özel hastaneler yönetmeliğinin 39. unsurunda özel hastanelerin acil ünitesinde günün her saatinde tabip bulundurulmasının zarurî olduğuna vurgu yapılıyor. O akşam benim kızımı hangi münasebet ile ‘haydi devlete’ diyerek hastaneden gönderdiler? Özel hastanenin ‘Bir şeyi yok’ dediği çocuk nasıl oldu da devlet hastanesinde saatlerce müşahede altında tuttu.”

BABADAN, BAKAN KOCA’YA ÇAĞRI

Açıklamasının devamında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya çağrı yapan O.K., “Sayın bakanımızın çocuklar konusunda ne kadar hassas olduğunu biliyorum. Bu mevzunun takipçisi olacağından da kuşkum yok. Bugün benim çocuğuma yapılan yarın oburlarının çocuklarına da yapılır. Kendisi de bir baba… O akşam bizi 3 dakikada içerisinde gönderdikleri özel hastane ile devlet hastanesinin ortasındaki ara 30-35 dakika. Yolda giderken kızım daima ‘baba uykum var’ dedi. O esnada annesinin kızımı uyanık tutmak için verdiği çaba ve haykırışları hala kulağımda… Lütfen ancak lütfen bu hastane hakkında gereken neyse yapılsın” şeklinde konuştu.

HASTANEDEN PES DEDİRTEN AÇIKLAMA

Öte yandan telaşlı ailenin hastanede geçirdiği kısa süre güvenlik kameralarına yansırken hastaneden de açıklama geldi. İddiaların reddedildiği açıklamada, “Hasta yakınlarına hastanemizde beyin cerrahi hizmetinin verilemediği söylendi. Sabah gelmeleri gerektiği ve gece tomografi aygıtının çalışmadığı anlatıldı. Kelam konusu beyanlarla ilgili hukuksal haklarımızı gizli tutmaktayız.” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu