Haber

Ömer Erdoğan: “Yenemiyorsan yenilmemek her zaman önemlidir”

Spor Toto Harika Lig’in 14. haftasında evinde Trabzonspor ile 1-1 berabere kalan MKE Ankaragücü’nde Teknik Yönetici Ömer Erdoğan, “Yenemiyorsan yenilmemek her zaman önemlidir. Bir sürece girdik. Yenilmiyoruz. Tabii ki bunları üç puana çevirmek isteriz ancak Trabzonspor’dan aldığımız bir puan değerli” dedi.

MKE Ankaragücü Teknik Yöneticisi Ömer Erdoğan, Trabzonspor maçının akabinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor ile geçirdikleri karşılaşmayı şiddetli olarak pahalandıran Erdoğan, “Geçen yılın şampiyonu. Ne kadar da dönem başı tahminen oyuncu ayrılsa da yaptıkları desteklerle tekrar şampiyonluk adaylarından birine karşı oynadık. Ona karşın güzel hazırlandık. Tahlil yaparken Trabzonspor’uın bilhassa savunma ardı uzun toplarla bir oyun geçişi olduğunu tahlil ettik. Ona nazaran bilhassa defansif manada tedbirlerimizi aldık. Rakibe de maçın genelinde önemli bir konum vermedik. Oyun kalitesi olarak tahminen iki grup da daha fazla çaba düzeyi yüksek bir maçtı. Çok pas yapılan bir oyun değildi. Bunda tabanın de makus olması nedenlerden biri. Lakin alanda birinci dakikadan son dakikaya kadar çok güzel gayret eden bir takımımım vardı. Rakip kadro oyuncuları da çok âlâ gayret etti. 1-1’i yakaladıktan sonra 2. golü arayan bir oyuncu grubu vardı. 1-1’e tatmin olmayan 2. golü atıp da galip gelir miyiz kanısına sahiplerdi. Bu da beni doğal ki tatmin etti. Oyuncularımın verdikleri gayretten çok memnunum” ifadelerini kullandı.

İlerleyen süreçte Dünya Kupası nedeniyle liglere ara verileceğini hatırlatan Erdoğan, “Bu bizim için çok çok uygun bir fırsat olacak. Biz, lig başladıktan sonra misyona geldik. Çok fazla hazırlık periyodu geçirme talihimiz yoktu. Direkt maçlarla başladık. Güç bir fikstür ile başladık. Fakat oynadığımız bütün oyunlarda oyunsal olarak daima üzerine koymaya çalışan, istatistiklere bakan koşu aralığını her hafta üst çeken, topa sahip olma oranını üst çeken, ceza alanı içinde topla buluşma oranlarını üst çeken bir takımız” ifadelerini kullandı.

“Her maçta en az rakip kadar duruma girmemiz bizim için olumlu şeyler”

Müsabakalar esnasında girdikleri pozisyonları değerlendirmeleri durumunda çok daha fazla puana sahip olacaklarını ifade eden Erdoğan, “Çok daha rahat bir pozisyonda olurduk. Son vuruşlar tahminen de şanssızlık sonucunda bunu başaramadık. Oyuncularımın bilhassa saha içinde ekip olma hürriyeti, mağlup duruma düşsek bile maçtan kopmadan devam edip maçı çevirme isteği ve oynadığımız güç maçlar dahil her maçta en az rakip kadar duruma girmemiz bizim için olumlu şeyler. Bu kâfi mi? Hayır. Daha düzgününü yapabilir miyiz? Alışılmış ki. Onun için önümüzdeki devir bizim için güzel bir fırsat olacak. Orada bu periyodu yeterli geçirip lig tekrar başladığında sonuçlara da yansıtacağımız maçlar oynayacağız” dedi.

“Yenemiyorsan yenilmemek her vakit önemlidir”

Trabzonspor ile berabere kalmasının ardından gelen 1 puanı değerlendirmesi istenen Erdoğan, “Yenemiyorsan yenilmemek her vakit kıymetlidir. Bir sürece girdik. Yenilmiyoruz. Olağan ki bunları üç puana çevirmek isteriz fakat Trabzonspor’dan aldığımız bir puan bedelli. Gönül isterdi ki 3 puanı alalım. Hazırlıklarımız büsbütün 3 puana yönelikti lakin oyuncularımın verdiği gayreti ve alanda gösterdiği çabalardan çok memnunum” diye konuştu. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu