Haber

Tezcan Köseoğlu Cumhuriyet Kupası Kürek Yarışları Gülüç Kasabasında Yapıldı

Tezcan Köseoğlu Cumhuriyet Kupası Kürek Yarışları Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Kasabasında yapıldı.

Tezcan Köseoğlu anısına Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesinde ‘Gülüç Cumhuriyet Kupası Kürek Yarışları’ ve Kürek Tesisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Etkinliğe Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Saadet Oruç, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Milletvekili Av. Saffet Bozkurt, Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Kdz. Bölge Komutanı Tugayı. Niyazi Uğur, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş ve vatandaşlar katıldı.

gençlik ve Spor Müdürlüğün takviye kuvvetleriyle yapılan müsabakalarda sporcular kürek çekerek bitiş çizgisine ulaşmak için mücadele etti. Gülüç’ü ve tesisleri dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini belirten Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, şunları söyledi:

“Türkiye’de eşi benzeri olmayan kürek tesisleri ilk olarak Gülüç’te hayata geçirildi. Bakanımız, milletvekilimiz, valimiz, kaymakamımız, tüm protokollerimiz bugün bize eşlik etti. Onların da katkıları büyük. Amacımız Ereğli, Zonguldak’ta turizmi canlandırmak. Turizm harika.Bir katkımız olduysa ne mutlu bize.Türkiye’nin çeşitli yerlerinden yüz elliye yakın sporcu geldi.Türkiye’nin çeşitli yerlerinde 20’ye yakın kulübümüz var.Bizim derdimiz bu saatten sonra hem gençlerimizin hem de spor yapmak ve moral giderlerini artırmak.Ereğli’de turizmi canlandırmak amaçlanıyor.Çok güzel bir tesis çünkü Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir yer.Nehrin 1800 metrelik bir şeridi olması ve denizle birleştiği gerçeği olağanüstü bir yer harika bir özellik burayı tekrar dünyaya tanıtmayı planlıyoruz bundan sonraki yarışlarımız devam edecek ardından dünyadan yarışçılarımız gelecek bugün burada dünya şampiyonları var iki tane dünya şampiyonu var onlarda gelecek bugün kürek çekmek Türkiye’nin çeşitli yerlerinde madalya kazanan arkadaşlarımız da var. Öncelikle buraya katılan sporcularımız, bu kano kulübünde emeği geçen arkadaşlarımız ve daha önce hayatını kaybeden merhum Tezcan Köseoğlu anısına bu turnuvayı gerçekleştirdik. Cumhuriyet Kupası adı altında yaptık. Onların da burada çok işi var. Bugün bu birlik ve beraberliği sağlayan kıymetli çalışanlarıma, milletvekillerime, kaymakamıma, valime, başkanımın başdanışmanına, MYK üyelerimize ve tüm protokole teşekkür ediyorum. Gülüç halkına teşekkür ederiz. Bizlere destek vermekten çekinmeyen değerli Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Derdimiz Gülüç’ü dünyaya tanıtmaktır” dedi. – ZONGULDAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu