Teknoloji

Yabancı kuruluşlardan Türksat’a büyük ilgi!

Filosunu her yıl genişleterek dünyanın önde gelen uydu operatörleri arasında yer alan Türksat, son dönemde yaptığı yatırımlarla hizmet ihracatını da artırmayı başardı.

Türksat 5A ve 5B’nin de aralarında bulunduğu yatırımların ardından yakın gelecekte milli haberleşme uydusu Türksat 6A’yı da filosuna katmaya hazırlanan kurumun ulaştığı ülke sayısı 110’a ulaştı.

Türksat uyduları televizyon yayıncılığında bölge ülkelerinden de talep gördü. Yabancı merkezli televizyon kanalları Türksat ile dünyaya yayın yapmaya başladı. Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Güney Afrika, Akdeniz ve Karadeniz’i kapsayan geniş bir coğrafyada hizmet veren Türksat uydularından hizmet alan yurt dışı merkezli kanalların sayısı 3 yılda yaklaşık yüzde 69 artarak 83’ten 3 yılda yaklaşık yüzde 69 arttı. Bu kapsamda Türkiye’nin uydu hizmetleri ihracatı da yüksek oranda arttı.

6 BİN 210 TERMİNAL KURULDU

Türksat uyduları üzerinden yayın yapan toplam TV kanalı sayısı geçen yıl sonu itibarıyla 523’e ulaştı. Söz konusu kanallardan biri 8K, biri 4K, 234’ü ise HD yayın yapıyor. Türksat uyduları ayrıca 62 TV kanalına kısa süreli yayın (Uydu Haber Toplama-SNG) hizmeti konusunda da hizmet vermektedir. Bu uydular üzerinden dünyaya yayın yapan radyo kanallarının sayısı geçen yıl sonu itibarıyla 210’a yükseldi. Türksat’ın aktif 5 uydusunun kapsadığı coğrafyada kurulu uydu terminali sayısı 6 bin 210’a ulaştı.

Halen 31, 42 ve 50 derece doğu yörüngelerinde bulunan Türksat 3A, 4A, 4B, 5A ve 5B olmak üzere 5 haberleşme uydusu ile faaliyetlerini sürdüren şirket, dünya üzerinde 3,5 milyar nüfusa ulaşabilmektedir.

cesme-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu