Haber

MHP lideri Bahçeli: “(Altı Tablo) 6 kere sıfır eşittir sıfır”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Altı Tablo ile ilgili olarak, “Altı Masa’nın 10 toplantısının sonucundan denklem kurdum. 6 kere sıfır eşittir sıfır. Sıfırı soğuran unsur” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kızılcahamam’da düzenlediği ‘seçim kampı’ kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, “Programımızı Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin uygulama sistemiyle karşılaştırdığımızda pek çok şey birbirini kapsıyor. Dolayısıyla söz ve beste örtüşüyor.”

Anayasa değişikliği ve başörtüsü için anayasal güvenceye değinen Bahçeli, “Anayasanın üç unsuru olan başörtüsü perşembe günü mecliste görüşülecek. (Millet ittifakı) Biz bunları dikkate almadan yolumuza devam ediyoruz. Cumhur İttifakı bu değişikliği yapmaya kararlı.Mecliste 400’ün üzerinde oy alan “Oylamayla çıkarsa çok daha sağlıklı olur. Ama olmazsa bu kez referandum yapılacak” dedi.

Bahçeli, Cumhur İttifakı’na yeni partilerin katılmasıyla ilgili olarak, “İttifaklar kuruldu, hepsi 85 milyonu kucaklamaya çalışıyor. Gücü yettiğince genişlesinler. 85 milyon az bir rakam değil.”

DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan’ın adaylık açıklamalarını değerlendiren Bahçeli, “Adayımız kesinlikle bellidir, kararımız bellidir. Diğerleri bizi ilgilendirmez.”

Altılı Masa ile ilgili olarak Bahçeli, “Ben bir formül buldum. Onun formülü altı kere sıfır eşittir sıfır. Altılı masa şimdiye kadar on toplantı yaptı. Yeni bir toplantı yapacaklar. O toplantının sonucuna göre bu denklemi kurdum.” .”

Seçim tarihi hakkında konuşan Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin değerlendirilmesini beklemek zorundayız. Cumhur İttifakı her koşulda seçime hazırdır” dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, AK Parti ile ortak miting yapma durumuyla ilgili olarak, “Ona bir şey diyemem. Biz kendi mitingimizi yapıyoruz ama diğerlerinin faaliyetleri miting gibi her gün. Cumhurbaşkanı açarken. bir tesis, bir miting kadar coşkulu bir kalabalık topluyor.” açıklama yaptı.

Partisinin Sivas’ta başlattığı “2023’e Doğru Aday Belli Karar Net” mitinglerinin devam edeceğini belirten Bahçeli, “Her ilden 9’u merkez olmak üzere 5 il temsilcisi de katıldı. 45. Şimdi seçim süreci açıklanırsa her gün bir yerlerde olacağız.”

MHP’nin Kızılcahamam’daki ‘seçim kampı’ Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve Milletvekilleri Ortak Toplantısı’nın ikinci oturumuyla devam ediyor. – ANKARA

saphane-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu